Ολυμπιάδα

Οι Ολυμπιονίκες διαμαρτύρονται για τα μετάλλια. “Ήμουν τρομερά λυπημένος”

Όταν η Ολυμπιονίκης στην ορεινή ποδηλασία zloty Yolanda Neff αποσυμπιέζει το χρυσό μετάλλιο της, ήταν σε κατάσταση σοκ. Υπήρχε ένα σκοτεινό σημείο στην προηγουμένως λαμπερή επιφάνεια. “Νόμιζα ότι είχα βλάψει το μετάλλιο”, λέει σε συνέντευξή του στο Ελβετικό”blik”. “Ήμουν τρομερά λυπημένος. Ακόμα κι αν χτυπήσετε το μετάλλιο με ελαφριά πίεση, το ανώτερο στρώμα θα αποκολληθεί και θα πέσει”, λέει ο αθλητής.

Ο Ελβετός δεν είναι το μόνο άτομο που έχει ένα τέτοιο πρόβλημα. Ένα παρόμοιο πράγμα συνέβη με τον Zhu Xueying, έναν Ολυμπιονίκη στο άλμα τραμπολίνο. “Στην αρχή δεν ήθελα να ξεφλουδίσω τίποτα, μόλις ανακάλυψα ότι υπήρχε ένα μικρό σημάδι στο μετάλλιο μου. Νόμιζα ότι ήταν μάλλον απλά βρωμιά, γι ‘αυτό το τρίβω με το δάχτυλό μου, αλλά τίποτα δεν άλλαξε, έτσι άρχισα να σπρώχνω και το ίχνος αυξήθηκε”, δήλωσε η κινεζική γυναίκα σε συνέντευξή της στους Global Times. “Όταν διάβασα ότι αυτό συνέβη στη Γιολάντα, ένιωσα μια τεράστια ανακούφιση”, παραδέχτηκε. Ένας άλλος Ελβετός αθλητής, ο κολυμβητής Jeremy Desplanches είπε επίσης ότι το χάλκινο μετάλλιο του “έχει σημάδια φθοράς”.

Οι Ολυμπιονίκες έλαβαν ελαττωματικά μετάλλια; Οι διοργανωτές εξηγούν
Γιατί τα μετάλλια αποδείχθηκαν ελαττωματικά; Όλα δείχνουν ένα σφάλμα στο στάδιο της παραγωγής. Ωστόσο, οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων αρνούνται ότι το πρόβλημα έγκειται στην εσφαλμένη επεξεργασία των Ζλότι. Το μειονέκτημα είναι η επίστρωση που εφαρμόστηκε στα μετάλλια. Υποτίθεται ότι αποτρέπει τις γρατζουνιές και τους λεκέδες, αλλά αντ ‘ αυτού σχηματίζονται.

Τα μετάλλια του Τόκιο ήταν κατά κάποιο τρόπο ένα πείραμα, επειδή ήταν κατασκευασμένα από μέταλλο που εξήχθη από ηλεκτρονικές συσκευές που δωρήθηκαν από ανθρώπους στην Ιαπωνία. Δεν είναι ακόμη γνωστό αν οι αθλητές θα περιμένουν την αντικατάσταση των pucks. “Θα ήμουν χαρούμενος αν πήρα ένα νέο μετάλλιο”, παραδέχτηκε ο Neff.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *