Virus corona

Κορωνοϊός. Τα αντισώματα που λαμβάνονται από το lam θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση του COVID-19;

Ο καθηγητής James Naismith, διευθυντής του Ινστιτούτου Rosalind Franklin στο Oxfordshire και ένας από τους κορυφαίους ερευνητές που εργάζονται σε αυτή τη θεραπεία, δήλωσε ότι οι νανοσωλήνες που λαμβάνονται από λάμα έχουν “υψηλό δυναμικό” ως μορφή θεραπείας στην καταπολέμηση του COVID-19. Οι νανοσωλήνες για τις παρουσιαζόμενες μελέτες ελήφθησαν από ένα λάμα που ονομάζεται Fifi.

Καταπολέμηση με το COVID-19. Νανοτέλες που λαμβάνονται από λάμα με τη μορφή ψεκασμού
Οι ερευνητές που εργάζονται σε μια νέα μορφή θεραπείας που χρησιμοποιεί νανοσωλήνες λένε ότι μπορούν να δοθούν σε άτομα με τη μορφή ρινικού εκνεφώματος. Έτσι, θα πρέπει να βοηθήσουν όχι μόνο στη θεραπεία του ίδιου του COVID-19, αλλά και στην καταπολέμηση της λοίμωξης, λέει το BBC.

Μέχρι τώρα, οι νανοτέχνες που λαμβάνονται από λάμα δεν έχουν ακόμη δοθεί στους ανθρώπους, δοκιμάστηκαν μόνο σε τρωκτικά στο εργαστήριο. Τα ζώα μολύνθηκαν με SARC-CoV-2 και στη συνέχεια εγχύθηκαν με ένα νανοσωλήνα με τη μορφή ψεκασμού. Τα τρωκτικά ανακτήθηκαν σε μόλις έξι ημέρες. Σύμφωνα με τη Δημόσια Υγεία της Αγγλίας, οι νανοσωλήνες που λαμβάνονται από το lam είναι “ένας από τους πιο αποτελεσματικά εξουδετερωτικούς παράγοντες του ιού SARS-CoV-2 που δοκιμάστηκαν ποτέ”.

Τα νανοσωματίδια που χρησιμοποιήθηκαν στη μελέτη ελήφθησαν από ένα λάμα που είχε προηγουμένως λάβει ένα μη μολυσματικό θραύσμα της πρωτεΐνης κοροναϊού. Αυτή η θεραπεία τόνωσε το ανοσοποιητικό της σύστημα, το οποίο οδήγησε στο σχηματισμό νανοσωληνίσκων. Γιατί αυτή η θεραπεία ήταν τόσο αποτελεσματική κατά τη διάρκεια της έρευνας; Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα νανοκύτταρα δεσμεύονται πολύ έντονα στο ιικό μόριο. Αυτό, με τη σειρά του, δημιουργεί ένα σήμα για το ανοσοποιητικό σύστημα να αναλάβει δράση για την εξουδετέρωση του παθογόνου παράγοντα.

Ο καθηγητής Naismith, ο οποίος μίλησε στο BBC, δήλωσε ότι το ανοσοποιητικό σύστημα του Lam είναι “ασυνήθιστο και εξακολουθεί να λειτουργεί καλύτερα από ό, τι μπορούμε”. Με τη σειρά του, η καθηγήτρια Sheena Cruickshank, ανοσολόγος στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, διαπίστωσε ότι η ανακάλυψη ήταν “απίστευτα συναρπαστική”. Παράλληλα, τόνισε ότι βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο δοκιμών. Είπε επίσης ότι είναι απαραίτητο να ληφθούν περισσότερα δεδομένα σχετικά με την αποτελεσματικότητα της θεραπείας και την ασφάλειά της πριν ξεκινήσουν οι πρώτες μελέτες σε ανθρώπους, αλλά κάλεσε το έργο “πολλά υποσχόμενο”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *