Ολυμπιάδα

Η Βόρεια Κορέα δεν έχει στείλει ούτε έναν αθλητή στο Io στο Τόκιο. Υπάρχει μια αντίδραση του MKOI

Η βορειοκορεατική διαδικτυακή πύλη “Sport in the DPRK” ανέφερε στις αρχές Απριλίου του τρέχοντος έτους ότι αθλητές από τη χώρα αυτή δεν θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο λόγω της επιδημίας του κοροναϊού. Η απόφαση ελήφθη στις 25 Μαρτίου σε συνεδρίαση της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Εκείνη την εποχή, πιστεύεται ότι “η προστασία των αθλητών από την παγκόσμια κρίση που προκλήθηκε από το COVID-19” ήταν το κλειδί.

Βόρεια Κορέα με Ολυμπιακή απαγόρευση μέχρι το τέλος του 2022. Ωστόσο, οι αθλητές από αυτή τη χώρα μπορούν να πάνε στο ZIO στο Πεκίνο
Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανέφερε σε επίσημη δήλωση ότι η Βόρεια Κορέα έχει λάβει Ολυμπιακή απαγόρευση μέχρι το τέλος του 2022. “Σε όλη τη διαδικασία, η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να ακουστεί από την Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έλαβε σαφή προειδοποίηση για τις συνέπειες των πράξεών της και έμαθε ότι οποιαδήποτε παραβίαση των κανόνων θα οδηγήσει σε ορισμένες κυρώσεις στον Ολυμπιακό Χάρτη”, αναφέρει το μήνυμα. Η MKOI προσθέτει ότι η παροχή ασφαλών παιχνιδιών και εμβολίων για τους αθλητές απορρίφθηκε εκεί από την Ολυμπιακή Επιτροπή.

Έτσι, οι αθλητές από τη Βόρεια Κορέα δεν θα είναι σε θέση να εκπροσωπήσουν επίσημα τη χώρα τους στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο το επόμενο έτος (4-20 Φεβρουαρίου), αλλά μερικοί από αυτούς μπορεί να έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν κάτω από το Ολυμπιακό πανό. Στο Io στο Τόκιο, οι Ρώσοι ενήργησαν με αυτόν τον τρόπο, ενεργώντας υπό το πρόσχημα της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ROC).

Ο επικεφαλής του ICOI, Thomas Bach, επιβεβαίωσε επίσης ότι η Ομοσπονδία έχει παράσχει σε όλους τους αθλητές από το Αφγανιστάν άσυλο σε άλλες χώρες, ώστε να μην χρειαστεί να επιστρέψουν στην Καμπούλ, όπου επέστρεψε η κυριαρχία των Ταλιμπάν. Οι Αφγανοί εξέδωσαν επίσης ανθρωπιστικές θεωρήσεις για τα υπόλοιπα μέλη της Ολυμπιακής Κοινότητας για αεροπορικές μεταφορές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *