Virus corona

Επικεφαλής γιατρός της Αγγλίας: χωρίς εμβολιασμούς, σχεδόν όλα τα παιδιά θα είχαν COVID-19

– Από όσο μπορούμε να πούμε, υπάρχει σίγουρα μια σημαντική μετάδοση που λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα. Σχεδόν κάθε παιδί που δεν έχει εμβολιαστεί θα μολυνθεί σε κάποιο σημείο μεταξύ 12. ένα 15. ένα χρόνο”, δήλωσε ο Whitty, απαντώντας σε ερωτήσεις της αναπληρωτής Επιτροπής για την υγειονομική περίθαλψη. Πρόσθεσε ότι περίπου τα μισά παιδιά έχουν ήδη περάσει το COVID-19 κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας.

 

Βρετανία. Επικεφαλής γιατρός για τα παιδιά: αργά ή γρήγορα θα πιάσουν το COVID-19
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών ξεκίνησε τη Δευτέρα. Όπως και στην ομάδα των 16-17 ετών, αυτή τη στιγμή θα λάβουν μόνο μία δόση του εμβολίου.

Ο Whitty σημείωσε ότι ο εμβολιασμός των παιδιών δεν είναι κάτι που θα λύσει αυτόματα όλα τα προβλήματα, αλλά μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο εκπαιδευτικών διαταραχών. – Η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών που επί του παρόντος δεν είχαν COVID-19 θα το έχουν κάποια στιγμή. Δεν θα συμβεί απαραίτητα μέσα στους επόμενους δύο ή τρεις μήνες, αλλά αργά ή γρήγορα θα το πιάσουν επειδή είναι εξαιρετικά μεταδοτικό. Ο εμβολιασμός θα μειώσει αυτόν τον κίνδυνο”, δήλωσε ο Whitty.

Τόνισε ότι η απόφαση για επέκταση του εμβολιασμού για παιδιά ηλικίας 12-15 ετών δεν έγινε για πολιτικούς λόγους ή λόγω ενηλίκων που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στην ασθένεια, αλλά αποκλειστικά προς όφελος αυτών των παιδιών.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν εισαχθεί μέχρι στιγμής 93,2 εκατομμύρια εμβόλια κατά του COVID-19, εκ των οποίων περισσότερα από 48,6 εκατομμύρια είναι οι πρώτες δόσεις και σχεδόν 44,6 εκατομμύρια είναι η δεύτερη. Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον ένας έγινε δεκτός κατά 89, 5%. άτομα ηλικίας άνω των 16 ετών και 82% εμβολιάζονται πλήρως.

Τις τελευταίες 24 ώρες εντοπίστηκαν 34,460 μολύνσεις από κορονοϊό και καταγράφηκαν 166 θάνατοι από COVID-19. Για τις λοιμώξεις, αυτή είναι μια αύξηση σχεδόν 4.000 σε σύγκριση με την ισορροπία πριν από μία εβδομάδα, ενώ το ποσοστό θνησιμότητας είναι 35 λιγότερο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *