Virus corona

Η τρίτη δόση του εμβολίου COVID-19. Η εγγραφή ατόμων άνω των 50 ετών και γιατρών έχει αρχίσει

Το Υπουργείο Υγείας, λαμβάνοντας υπόψη τις συστάσεις του ιατρικού συμβουλίου, άρχισε να εκδίδει οδηγίες ηλεκτρονικής εγγραφής για εμβολιασμούς με αναμνηστική δόση για όλα τα άτομα άνω των 50 ετών και για ιατρούς που έχουν άμεση επαφή με τον ασθενή. Ελλείψει αυτόματης ηλεκτρονικής παραπομπής, από τις 23 Σεπτεμβρίου 2021, ένας γιατρός – για ορισμένες ομάδες ανθρώπων-μπορεί ανεξάρτητα να εκδώσει παραπομπή για αναμνηστικό εμβολιασμό. Οι παραπομπές για την τρίτη δόση του εμβολίου για άτομα 50 plus θα πρέπει να εκδίδονται αυτόματα από αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης όταν ένα άτομο γυρίζει έξι μήνες από την ημερομηνία του πλήρους εμβολιασμού.

Η τρίτη δόση του εμβολίου κοροναϊού. Η εγγραφή για μία από τις ομάδες συνεχίζεται από την 1η Σεπτεμβρίου
Η αναμνηστική δόση χορηγείται σε εμβολιασμένα άτομα που έχουν ολοκληρώσει το βασικό σχήμα εμβολιασμού κατά του COVID-19 για να βελτιώσουν, να διορθώσουν και να επεκτείνουν την προστασία μετά τον εμβολιασμό. Σερβίρεται m.in. άτομα με ανοσοανεπάρκεια, τα οποία δεν θα μπορούσαν να έχουν παρά μια ανοσοαπόκριση στον εμβολιασμό. Η δόση σε αυτή την περίπτωση χορηγείται για να επιτευχθεί η βέλτιστη προστασία.

Τα προγράμματα εμβολιασμού και το διάστημα χορήγησης πρόσθετης δόσης σε άτομα με σοβαρές ανοσολογικές διαταραχές δίνονται στο μήνυμα την 1η Σεπτεμβρίου 2021 – από σήμερα συνεχίζεται η εγγραφή αυτής της ομάδας ασθενών. Όπως αναφέρεται στο μήνυμα, η καταχώριση της τρίτης δόσης μπορεί να γίνει στην αίτηση gabinet.gov.pl, πρέπει να εισαγάγετε τα δεδομένα εμβολιασμού και να εισαγάγετε την τιμή “3” ως τον αριθμό της χορηγούμενης δόσης και τον αριθμό των δόσεων (3/3).

Η τρίτη δόση του εμβολίου COVID-19. Όλοι θα λάβουν το εμβόλιο Pfizer
Το Υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι το εμβόλιο Comirnaty Pfizer-BioNTech θα πρέπει να χρησιμοποιείται για άτομα που εμβολιάστηκαν με αναμνηστική δόση, ανεξάρτητα από τον τύπο του εμβολίου που χρησιμοποιήθηκε προηγουμένως κατά τον αρχικό και δεύτερο εμβολιασμό.

Όσοι έχουν λάβει ένα μόνο εμβόλιο COVID-19 Janssen (Johnson & Johnson) στον αρχικό εμβολιασμό είναι επίσης επιλέξιμοι να λάβουν αναμνηστική δόση. Αυτές οι συστάσεις μπορούν να ενημερωθούν με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων σχετικά με τα δοσολογικά σχήματα για τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται κατά τον εμβολιασμό.

Μέχρις ότου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφασίσει (με βάση τα συμπεράσματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) να παρατείνει την ισχύ των πιστοποιητικών COVID-19 της ΕΕ για τα άτομα που λαμβάνουν την επόμενη δόση του εμβολίου, η ισχύς των εκδοθέντων πιστοποιητικών δεν θα αλλάξει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *