Πολιτισμός

Οικολογία-φύση-το σπίτι μας

Η φύση είναι το σπίτι μας, το οποίο έχουμε αρχίσει να εξοπλίζουμε με τον δικό μας τρόπο. Μπορούμε να μάθουμε κάτι από τον φυσικό κόσμο και να προσαρμοστούμε στις μεταβαλλόμενες συνθήκες; Ο διευθυντής της “φύσης είναι η πατρίδα μου” αναζητά μια απάντηση σε αυτό και μια άλλη ερώτηση-για την κατάσταση του πλανήτη και την επιρροή μας σε αυτό. Η ταινία του Mark Gaiczak δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου με το ίδιο όνομα που υλοποιήθηκε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Κρακοβίας. Το έργο περιελάμβανε πολλές δημιουργικές δραστηριότητες βασισμένες σε θεωρίες στη διασταύρωση της πολιτιστικής ανθρωπολογίας, της ιστορίας της τέχνης και των φυσικών επιστημών. Αναζητούσαμε μια αναλογία μεταξύ της ιστορικής και της σύγχρονης κατανόησης της φύσης στον πολιτισμό.

Ο άνθρωπος έχει φτάσει στις πιο απομακρυσμένες γωνιές του κόσμου και η γη μας φαίνεται ότι έχει εξερευνηθεί σχεδόν εντελώς-με εξαίρεση ίσως το ωκεάνιο βάθος, το οποίο εξακολουθεί να είναι terra incognita. Οι δημιουργοί του κύκλου έχουν διαφορετική άποψη για τη φύση – το σπίτι μας. Μογγολική περιπέτεια”. Ο Thomas Lemon και ο Timothy Allen μας ταξιδεύουν στον σύγχρονο κόσμο, αλλά ως πολιτιστικά απομακρυσμένοι και διαφορετικοί από την καθημερινότητά μας. Οι κινηματογραφιστές πέρασαν έξι εβδομάδες στη Μογγολία, σε περιοχές γεμάτες ανοιχτούς χώρους και μαγευτικά βουνά. Ο σκοπός της ασυνήθιστης αποστολής τους είναι να βάλουν ένα ανέγγιχτο μονοπάτι στην υψηλότερη κορυφή της Μογγολίας.

Αξίζει να απομακρυνθούμε από τη φασαρία της πόλης, την καθημερινή φασαρία και άλλα πολιτισμικά προβλήματα και να δεχτούμε την κινηματογραφική προοπτική των κινηματογραφιστών από τον φετινό κύκλο οικολογικής ευαισθητοποίησης. Οι ταινίες θα προβληθούν την Τετάρτη 4 Αυγούστου. Θα επικοινωνήσουμε με τους διευθυντές online. Ένα εισιτήριο ισχύει και για τις δύο παραστάσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *