Πολιτισμός

Το ήμισυ της BNP Paribas δύο τράπεζες

Στο πρόγραμμα προβολής, έχουμε προγραμματίσει ταινίες από διάφορα μέρη του κόσμου σήμερα. Ελάτε μαζί μας σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κινηματογράφο! Θα μεταφερθούμε στη Ρώμη και τη Νάπολη από τον διευθυντή ενός μη συμβατικού οικογενειακού έπους που ξεδιπλώνεται για αρκετές δεκαετίες – “όλα μένουν στην οικογένεια” (dir. Η ταινία προσπαθεί να απαντήσει στο ερώτημα Τι χωρίζει και τι ενώνει την οικογένεια. Στον κινηματογράφο του Λούμπλιν, θα δείξουμε μια ταινία που γυρίστηκε στα βουνά της Ανατολικής Ανατολίας για την ευθύνη και τη δύναμη που βρίσκεται αδρανής στον νεαρό Γιουσούφ. Η εικόνα ” όπως ένας αδελφός σε έναν αδελφό “(dir. Ferit Karahan) απονεμήθηκε το βραβείο FIPRESCI από κριτικούς κινηματογράφου στο Βερολίνο και θα το δείξουμε για πρώτη φορά στην πολωνική γλώσσα.

Μια άλλη πρόταση προγράμματος είναι η γαλλο-ιρανική ταινία για το ostracyzmie social και η αναζήτηση της δικαιοσύνης “Η Μπαλάντα της Λευκής αγελάδας” (dir. Maryam Moghadam και Behtash Sanaeeha), ο οποίος ήταν υποψήφιος για τη χρυσή αρκούδα στη φετινή Berlinale. Στην ενότητα “Η μουσική είναι η αγάπη μου” θα δείξουμε ” Firestarter “(dir.

Επίσης σήμερα, υπάρχουν παρουσιάσεις από τον κύκλο οικολογικής ευαισθητοποίησης: “κύκλος. Μογγολική περιπέτεια ” (οδ. Thomas Cytrynowicz και Timothy Allen) και “η φύση είναι η πατρίδα μου” (dir. Mark Gajczak). Ένα εισιτήριο ισχύει και για τις δύο παραστάσεις,. Παρουσιάζω αυτές τις όμορφες οπτικά ταινίες που είναι διαφορετικά προσαρμοσμένες στο θέμα των ανθρώπινων σχέσεων με τη φύση, με ένα σύντομο διάλειμμα για μια ηλεκτρονική συνάντηση με τον Thomas Cytrynowiczem.

Στον υπαίθριο κινηματογράφο Pearl στο κάστρο kazimierskim, σας προσκαλούμε στην προβολή της ταινίας “country” (dir. Eugene Ślesicki, Matthew Hoe, Philip Hillesland, Veronika Andersson) είναι μια μαύρη κωμωδία που αποτελείται από έξι φαινομενικά ανόμοιες ιστορίες που δείχνουν πολωνικές πόρνες σε έναν στραβό καθρέφτη. Η καινοτομία του φεστιβάλ είναι οι συνεδρίες του Βορρά στον κινηματογράφο και σήμερα, ως μέρος αυτού του κύκλου, θα δείξουμε στον υπερασπιστή στην πολωνική Επαρχία την εικόνα του “σώματος του Θεού” (dir. Jan Komasa) με έναν εντυπωσιακό ρόλο: Bieleni, απονεμήθηκε το βραβείο LUX Audience Award και υποψήφια για Όσκαρ.

Στις 14:00, καλωσορίστε στο καφέ Yantarnaya. Η Grazhina Torbitskaya θα μιλήσει με τον Jan P. Matushinsky, διευθυντή της ταινίας “έτσι ώστε να μην υπάρχουν ίχνη”, υποψήφια για τον κύριο διαγωνισμό στο Φεστιβάλ της Βενετίας. Με τη σειρά του, σε απόσταση από το Kazimierz, μόλις 10 λεπτά με το αυτοκίνητο, ο Mićmierz προετοίμασε τη Daria Żebrowska: Αφρικανοί-πιάτα αφρικανικής κουζίνας. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να ανακαλύψουν έμπνευση για έρευνα και ταξίδια, να δοκιμάσουν εξωτικές γεύσεις και να ανακαλύψουν νέες εμπειρίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *