Πολιτισμός

Προτελευταία ημέρα στο BNP Paribas δύο τράπεζες

Η αναδρομική έκθεση του Tony Gatlif έρχεται αργά στο τέλος. Το έργο του είναι πολύχρωμο, ενεργητικό και γεμάτο ζωή-απλά ένα όνειρο μετά τους δύσκολους μήνες πανδημίας. Κατά τη διάρκεια της πρωινής συνεδρίασης, γεμάτης με ρεμπέτικη μουσική που ονομάζεται Greek Blues, θα πάμε με την τιμητική ηρωίδα στην Κωνσταντινούπολη. Το “Djam” είναι μια ταινία για την ελευθερία να ταξιδεύεις και να μαθαίνεις. Σήμερα θα παρουσιάσουμε επίσης ένα ρουμανικό ντοκιμαντέρ για τη διαφθορά – “the collective” (dir.Alexander Nanau), απονεμήθηκε το βραβείο LUX Audience Award.

Το πλήρες animation του Mariusz Wilczynski, το αποτέλεσμα πολλών ετών εργασίας- “kill it and leave this city” είναι ένα έργο του καλλιτέχνη. Αυτή είναι μια ιστορία στην οποία εμφανίζονται οι φωνές των πιο σημαντικών Πολωνών ηθοποιών και ηθοποιών. Μετά την προβολή, σας προσκαλούμε σε ένα μάθημα κινηματογράφου με τον Mariusz Wilczynski στο καφέ Ambertynowa. Στον κινηματογράφο Lublin premierowo, θα παρουσιάσουμε δύο παραγωγές: μια ιστορία για έναν χαμένο παράδεισο- “Alice Under The Sky” (dir. Chloé Mazlo) και ” συγκυβερνήτης “(οδ. Anne Zohra Berrached), μια όμορφη, συναισθηματική ταινία για την αγάπη και ένα δύσκολο μυστικό για την ανύψωση, αλλά και για τη σύγκρουση των πολιτισμών και των κοσμοθεωριών. Το” Copilot ” παρουσιάστηκε φέτος στο Berlinale στο Τμήμα Panorama.

Πριν από λίγες ημέρες, στο BNP Paribas two banks, οι θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ντοκιμαντέρ για το νορβηγικό συγκρότημα a-ha και σήμερα: στην ενότητα “Η μουσική είναι η αγάπη μου” – “Fanny: the right to rock”. Ο Bobby Joe Hart, ο Bree Howard Darling, ο June Millington και η Alice de Buer προσκαλούνται στην εκπομπή, οπότε θα ενωθούμε στο Διαδίκτυο ταυτόχρονα με το Μόντρεαλ, την Αριζόνα, το Τέξας και το Λος Άντζελες.

Επίσης, η πρεμιέρα στο μαργαριτάρι του κινηματογράφου του κάστρου θα δείξει τη νεότερη εικόνα του Peter Veresnyak “between the eyes”, στην οποία θα προσκαλέσει ο σκηνοθέτης. Πρόκειται για μια οικεία ταινία για τις δυσπρόσιτες διασπάσεις στις διαπροσωπικές σχέσεις με μια εξαιρετική εκδήλωση του Κουαρτέτου δράσης: Βαρθολομαίος Kasprzykovsky, Bartosz Opania, Tamara Artsiukh και Dominika Klujak.

Το BNP Paribas two Banks είναι επίσης ένα φεστιβάλ τέχνης, έτσι οι καλλιτέχνες του Kazimir, όπως πάντα, προσκαλούνται σε vernissages, συναντήσεις και εκθέσεις. Σας παραπέμπουμε στο πρόγραμμα συναντήσεων και εκδηλώσεων στην ιστοσελίδα μας και παρακολουθούμε το Facebook μας, όπου κάθε πρωί σας προτείνουμε εκδηλώσεις για επιλεγμένες ημέρες. Και κάτω από το hashtag # bnpparibasdwabrzegi στο Instagram, οι καλύτερες λήψεις από τη φετινή έκδοση είναι κρυμμένες. Μη διστάσετε να γίνετε μέλος της κοινότητάς μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *