Πολιτισμός

ΠΟΊΗΣΗ ΓΙΑ 7. ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΆΛ ΠΉΡΕ ΤΟ ΌΝΟΜΆ ΤΟΥ. SIGISMUND HAUPT

Ο κύκλος άνοιξε την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου. από τις 17: 00 μιλήστε με τη σοφία Τσάρ PETER BARGIELSKA, ποιητή και είμαι συγγραφέας, δύο φορές νικητής του λογοτεχνικού βραβείου Gdynia, ενώ ένα παιδί με δώρα (Εκδοτικός Οίκος αργά) είναι οι πρόεδροι του ποιητικού βραβείου Silesius του Βρότσλαβ. Αυτός είναι ο έκτος ποιητικός τόμος του συγγραφέα, για τον οποίο ο Wojciech Bonovich γράφει στο μηνιαίο “σημάδι”: “ένα παιδί από δώρα σημαίνει έναν μάλλον στιγματιστικό όρο, όπως “παιδί ενός κατώτερου Θεού”, “παιδί του δρόμου” κλπ. Αλλά η πρόθεση της ποιήτριας μπορεί να είναι αντιφατική: μπορεί να είναι έτοιμη να γοητεύσει το αρνητικό.”Η Justina Bargelskaya, χωρίς πάθος και προθέσεις, μιλάει για την αγάπη, τη μητρότητα, τη ζωή και την απώλεια της αγάπης, της μητρότητας και της ζωής.

Σας προσκαλούμε στην επόμενη συνάντηση την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, στις 17: 00. Θα είναι επικεφαλής του Wojciech Bonovich και ο φιλοξενούμενος της συνάντησης θα είναι η Yulia SHIKHOVYAK, της οποίας η ντεμπούτο συλλογή κέρδισε το Βραβείο Ποίησης Wroclaw Silesius το 2008. Το τελευταίο, τις καθημερινές και τις αργίες (λογοτεχνικό γραφείο), με τη σειρά του, προτάθηκε για το Λογοτεχνικό Βραβείο Gdynia. Η ποιήτρια επιστρέφει σε αυτήν στην παιδική ηλικία και την εποχή που η παιδική ηλικία πρέπει να αντικατασταθεί από την ενήλικη ζωή. Αυτά τα μινιμαλιστικά ποιήματα μοιάζουν με λακωνικές καταχωρήσεις σε ένα ημερολόγιο. Αν και μετά από λίγο το νόημά τους παύει να είναι ευανάγνωστο, εξακολουθούν να είναι ένα αρχείο στιγμών, σημαντικών, παρελθόντων ή χαμένων.

Η τελευταία εκδήλωση, την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου. στις 15: 30-θα υπάρξει ομιλία του Wojciech Bonowicza από τον Μάρτιο PODGÓRNIK, ο συγγραφέας απονέμεται επανειλημμένα ή προεδρεύει των κύριων λογοτεχνικών βραβείων (ειδικότερα, το Λογοτεχνικό Βραβείο Gdynia 2012 για το σύνολο του κτήματος Meerkat και το Βραβείο Ποίησης που ονομάστηκε μετά από αυτόν. Wislava Szymborska 2019 για δολοφονικές μπαλάντες). Ο τελευταίος τόμος, Przepowieść στο ścinkach (λογοτεχνικό γραφείο), “καρτ-ποστάλ από μια γραπτή ζωή”, επειδή η επιλογή του συγγραφέα ποιημάτων από διαφορετικές περιόδους του έργου του: “ειλικρινά, μετά από δύο γραμμές που ακολουθούνται από τόμους, και αυτή η βόλτα στην ιστορία της γραφής του μου έδωσε πολύ φαγητό για σκέψη. Επέλεξα μη προφανή ποιήματα που συνήθως δεν διαβάζω στις συναντήσεις του συγγραφέα, πιθανώς επειδή είναι πιο σημαντικά για μένα, που χαρακτηρίζονται από εμπειρία, πιο σταθερά κολλημένα.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *