Ολυμπιάδα

Ο Fethi Nurin αποκλείεται μετά από σκάνδαλο στο Io στο Τόκιο! Αυτή είναι μια αυστηρή τιμωρία

Ο αλγερινός judoka Fethi Nurin αποσύρθηκε από τον διαγωνισμό IO στο Τόκιο αφού είδε τον αντίπαλό του. Η Διεθνής Ομοσπονδία τζούντο έχει αποκλείσει τον αθλητή για 10 χρόνια, πράγμα που μπορεί να σημαίνει το τέλος της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας.

Ο Fethi Nurin αποφάσισε να εγκαταλείψει τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο την ημέρα πριν από την επίσημη έναρξη τους. Ο αλγερινός και ο προπονητής παραδέχτηκαν ότι ήταν άτυχοι στην ισοπαλία-ο αντίπαλος του Nurin έπρεπε να είναι ο Tohar Butbul, εκπροσωπώντας το Ισραήλ. Η απόφαση του αθλητή προκλήθηκε από πολιτικό υπόβαθρο.

Ο Fethi Nurin αποκλείεται για 10 χρόνια. Αυτό θα μπορούσε να είναι το τέλος μιας καριέρας για έναν Αλγερινό
Στο τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων που πραγματοποιήθηκαν στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, η Διεθνής Ομοσπονδία τζούντο (IJF) ανέστειλε προσωρινά τον Fetty Nurin και τον προπονητή του, ώστε να μην μπορούν να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε. Η Πειθαρχική Επιτροπή άνοιξε ποινική υπόθεση και αποφάσισε ότι ο Nurin και ο προπονητής θα ανασταλούν για 10 χρόνια. Δεν υπήρξε ποτέ τόσο αυστηρή τιμωρία στην ιστορία του τζούντο. Για τον Nurin, αυτό μπορεί να είναι το τέλος της καριέρας του, καθώς η ποινή θα λήξει τη στιγμή που θα γίνει 40 ετών.

“Η Πειθαρχική Επιτροπή θεωρεί προφανές ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες χρησιμοποιήθηκαν ως πλατφόρμα διαμαρτυρίας και προώθησης της πολιτικής και θρησκευτικής προπαγάνδας, η οποία αποτελεί σαφή και σοβαρή παραβίαση του χάρτη και του Κώδικα Δεοντολογίας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τζούντο, καθώς και του Ολυμπιακού Χάρτη”, υποστηρίχθηκε. Ένα judoka μπορεί ακόμα να προσβάλει την απόφαση στο Διαιτητικό Δικαστήριο για τον αθλητισμό.

Η MKOI τιμώρησε τον Fetty Nurin και τον προπονητή αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης να παραιτηθεί και να τους αφαιρέσει την Ολυμπιακή διαπίστευσή τους. “Παραβίασε τις βασικές Ολυμπιακές αξίες, όπως η φιλία και η διεθνής κατανόηση”, δικαιολόγησε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή σε επίσημη δήλωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *